Održana 3 okrugla stola u okviru projekta “Budimo ruka podrške”

U ponedjeljak, 7. studenoga 2022. u maloj gradskoj vijećnici Grada Križevaca održan je Okrugli stol “Suradnja dionika u sektoru socijalnih usluga u organiziranju i pružanju socijalnih usluga uslijed kriznih situacija” u okviru EU projekta “Budimo ruka podrške”. Na okruglom stolu su sudjelovali pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, predstavnice Kluba “Agata” Križevci, Udruge “Hera” Križevci, Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Centra za mlade Križevci, ravnateljica i pedagoginja Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci, predstavnica Dječjeg doma “Sveti Marko Križevčanin” te predsjednica i voditeljice Udruge “Maslačak” Križevci. Okrugli stol je moderirala i vodila socijalna pedagoginja Ana Ivančan. Prisutni su raspravljali o međusobnoj i međusektorskoj suradnji, na koji način se ona očituje te na koji način se može poboljšati. Naglasak je bio na suradnji u kriznim situacijama i kako što bolje funkcionirati u takvim situacijama. Zaključak Okruglog stola je da mjesta za napredak ima te da su moguće suradnje na brojnim područjima. Udruga “Maslačak” Križevci je sa svim dionicima okruglog stola prije epidemije dobro surađivala te će se raditi na tome da se suradnje obnove i prerastu u neka nova partnerstva.
U srijedu, 9. studenoga 2022. je održan Okrugli stol na istu temu  u prostoru Gradske knjižnice Đurđevac. Okruglom stolu u Đurđevcu je nazočio dožupan Ratimir Ljubić koji se osvrnuo na dosadašnju podršku Županije u području pružanja socijalnih usluga. Raspravi su nazočili i predstavnici Grada Đurđevca, đurđevačkih predškolskih i odgojno-obrazovnih institucija, Centra za socijalnu skrb Đurđevac, Savjeta mladih, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Gradskog društva za osobe s invaliditetom.
U četvrtak, 10. studenoga 2022. Okrugli stol je održan u Bjelovaru u Gradskoj upravi. Prisutni su bili ravnateljica CZSS Bjelovar i njezina zamjenica, predstojnica ureda Obiteljskog centra Bjelovar, predstavnica HZZ-a zadužena za osobe s invaliditetom, ravnateljica V. Osnovne škole – škole za osobe s teškoćama u razvoju, predstavnica Udruge invalida grada Bjelovara,predstavnica grada Bjelovara, V.D. predsjednica udruge, tajnik i predstavnici OSIT Bjelovar.
Projekt “Budimo ruka podrške” Udruga “Maslačak” Križevci provodi kao nositelj projekta u partnerstvu sa Udrugom OSIT Bjelovar i Udrugom “Mali princ” Đurđevac.

Trajanje projekta je 12 mjeseci te su se kroz to vrijeme osposobili predstavnici OCD-a za prikupljanje sredstava i transparentno vođenje organizacija, osnažili za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Projekt se provodi s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta/objave isključiva je odgovornost Udruge „Maslačak“ Križevci.