Klub Maslačak

     U sklopu Udruge djeluje Klub “Maslačak” koji vodi brigu o osmišljavanju slobodnog vremena djece  predškolske i školske dobi s teškoćama u razvoju te osoba s intelektualnim teškoćama iznad 21. godine života. U programu Kluba su različite radionice putem kojih okupljamo osobe s intelektualnim teškoćam koji na taj način organizirano provode svoje slobodno vrijeme uz voditelja-stručnjaka te razna druženja s ciljem kako bi doprinijeli povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti osoba s IT u lokalnoj zajednici. U Klubu “Maslačak” se svakodnevno provodi poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama iznad 21. godine života koji su završili svoje formalno obrazovanje u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, i sada nisu obuhvaćeni niti jednim oblikom sustavne skrbi.

Svakodnevno se provode različite radionice u trajanju od 4 sata dnevno: socijalizacijska, osposobljavanje za samostalni život, radna rehabilitacija-rad na vrtu, sportska radionica, škola plivanja, informatička radionica, mali kuhar, kreativna radionica, plesna radionica i rad sa glinom. Radionice se provode 3 puta tjedno u prizemlju COOR-a Križevci, te 2 puta tjedno u kući u Gundulićevoj ulici.

U Klubu “Maslačak” organizirano provode svoje slobodno vrijeme, odlaze u kino, na predstave, u različite institucije u gradu i okolici, pješače do planine Kalnik, jezera Čabraji, ljetuju u Gorskom kotaru (Šimatovo), slave rođendane i zabavljaju se te organiziramo društvene večeri u Gundulićevoj ulici. Proteklih nekoliko godina u Klubu “Maslačak” proveli su se neki od projekta za osobe s intelektualnim teškoćama: Svakodnevni rad s odraslima s invaliditetom , Mladi za mlade, Radno-proizvodne djelatnosti mladih s MR u svrhu integracije u društvo, Svakodnevne radionice u Klubu”Maslačak”,  Građanska inicijativa Zelena oaza Kluba „Maslačak”, “Upoznajte nas i naše mogućnosti” i mnoge druge. Sve radionice i projekti su otvorenog tipa i može nam se pridružiti tko želi, naša vrata su svima otvorena.

Također svaku srijedu organiziramo kreativnu radionicu za roditelje, udomitelje i volontere.

14199515_922672947844777_1110178753403243081_n