Klub Maslačak

 

Ubrzo nakon osnivanja Udruge osnovan je Klub „Maslačak” kao oblik pružanja socijalnih usluga i okupljanja djece i mladih s teškoćama u razvoju te osoba s intelektualnim teškoćama koji radi cijele kalendarske godine te se kroz njega provode slijedeće aktivnosti:

  • Provedba socijalne usluge „Poludnevni boravak“ za 10 osoba s intelektualnim teškoćama u trajanju 4-6 sati dnevno za koju je sklopljen  Ugovor sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Usluga se pruža korisnicima temeljem Uputnice Zavoda za socijalni rad Križevci. 
  • Provedba socijalne usluge „Osobna asistencija“ za maksimalno 20 osoba s intelektualnim teškoćama za koju je sklopljen Ugovor sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Usluga se pruža korisnicima temeljem Uputnice Zavoda za socijalni rad Križevci i Vrbovec.
  • Provedba trogodišnjeg programa „Poludnevni boravak“ za 20 osoba s intelektualnim teškoćama kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija. Provodi se u partnerstvu s Hrvatskim Zavodom za socijalni rad, Područni ured Križevci.
  • Provedba projekta „Zajedno za bolje sutra“ u partnerstvu sa Srednjom školom „Ivan Seljanec“ Križevci te Udrugom križevačkih vrtlara Magda i Centrom za mlade Križevci s ciljem doprinosa povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Zaklada Hrvatska za djecu i Koprivničko-križevačka županija.
  • Provedba projekta „Šalica razgovora“ u partnerstvu sa Hrvatskim Zavodom za socijalni rad, Područni ured Križevci s ciljem doprinosa uspostavi sigurnijeg psihosocijalnog okruženja za roditelje osoba s IT kako bi unaprijediti njihovo mentalno i fizičko zdravstveno stanje.