POLUDNEVNI BORAVAK

Koliko nam je važna samostalnost u izvršavanju svakodnevnih životnih aktivnosti (samozbrinjavanja, produktivnosti i slobodnog vremena); najbolje možemo uvidjeti u opisu jednog svojeg uobičajenog dana (od buđenja do odlaska na spavanje). Ulaskom naše Udruge u Mrežu pružatelja socijalnih usluga poboljšala nam se kvaliteta provedbe programa Poludnevnog boravka odnosno usluga koje ujedno pridonose većoj kvaliteti života korisnika kako unutar tako i izvan prostora Udruge.

U radu našeg poludnevnog boravka u Udruzi, iz dana u dan, nastojimo korisnike uključiti u one za njih pogodne i korisne aktivnosti koje doprinose razvoju ili održavanju njihovog samopouzdanja i vjere u sebe i svoje sposobnosti.

Uključenjem u navedeni program MROSPa omogućeno nam je i sada možemo kroz jednu od četiri radionice koje provodimo unutar radno-okupacijskih aktivnosti Poludnevnog boravka, radionicu kulinarstva, svakodnevno našim korisnicima osigurati, te zajedno sa njima pripremiti jedan topli obrok. Aktivnim sudjelovanjem u pojedinoj aktivnosti (npr. odlazak u trgovinu, priprema obroka) izvodeći je po koracima (npr. samostalno snalaženje u trgovini, pronalaženje namirnice, kupnja namirnice,…) o kojima nekolicina nas ne razmišlja zbog rutinskog izvođenja aktivnosti, od početka do kraja iste, korisnik usvaja ili održava znanja i vještine potrebne u svakodnevnom funkcioniranju; te razvija osjećaj vrijednosti, pripadnosti i zadovoljstva.

Koliko sitnice čovjeka vesele i koliko našim korisnicima znači sudjelovanje u radionicama kao i što samostalnije izvođenje pojedine aktivnosti pogledajte na fotografijama.

Možda vam se svidi