Održana redovna godišnja Skupština Udruge

U ponedjeljak, 19. prosinca 2022. održana je redovna godišnja Skupština Udruge “Maslačak” Križevci u prostorima Restorana “Vojarna”. Na početku je predsjednica Udruge sve pozdravila i zahvalila na odazivu, a nakon toga je Skupština krenula sa radom. Poslovnik o radu, dnevni red i radno predsjedništvo u sastavu Snježana Fištrović, Danijela Bočkaj i Tamara Premuš jednoglasno su usvojeni. Predsjednica Udruge je članovima Skupštine pročitala financijsko izvješće za 2021. godinu, izvješće Nadzornog odbora te sažetak izvješća o radu udruge i Kluba “Maslačak” Križevci jer je aktivnosti bilo jako puno. Istaknula je ono najvažnije: 
“Najvažnije za spomenuti je da se krenulo sa dogradnjom prostora, nakon godinu i pol čekanja građevinske dozvole i tri godine nakon što je Udruga izašla iz COOR-a Križevci i brojnih dogovora i pregovora sa Gradom. Radovi su krenuli početkom kolovoza 2022., a izvođač je Darijo Gric odnosno njegova firma. Nekoliko roditelja se angažiralo oko nabave materijala te financijskim sredstvima i prikupljanjem donacija. Dosta tvrtki i pojedinaca se odazvalo na zamolbe kojih je poslano 50-tak, a podršku u financijskim sredstvima i materijalu je dao i Grad Križevci. Voditeljice su se također angažirale oko prikupljanja sredstava i oko radova i materijala. Hvala svima na doprinosu. Kada se prostor osposobi do kraja moći će se raditi kvalitetnije i pružati više usluga. Nadamo se natječaju za osobne asistente. Proveli smo prvi EU projekt „Budimo ruka podrške“ u partnerstvu sa Udrugama iz Đurđevca i Bjelovara te suradnji sa Centrom za mlade Križevci. Održano je 12 radionica na kojima smo se educirali, stekli nova znanje i osnaženi smo za nove izazove. Održana su i tri okrugla stola te završna konferencija. Zahvala voditeljicama i roditeljima. Kontinuirano se provodio program “Poludnevni boravak” financiran od strane MROSP-a te projekt  “Zajedno za bolje sutra” financiran od Grada Križevaca, županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Realizirani su projekti „Ruka podrške“ (MZO i županija), EU projekt „Korakovci na usluzi“ u partnerstvu sa Udrugom „Korak dalje“ Daruvar te EU projekt „Zdravi život za sve“ u partnerstvu sa  Atletskim klubom Križevci. U tijeku je EU projekt „Osobni asistent“ u partnerstvu sa Udrugom „Mali princ“ Đurđevac i EU projekt „RUK-e“ u partnerstvu sa Zakladom “Volim Križevce”. Održane su redovne sjednice Upravnog odbora. Kontinuirano se pružala pomoć i podrška članovima. Voditeljice aktivnosti su sudjelovale na edukacijama. Svakodnevne se ukazivalo na potrebe članova te se senzibilizirala javnost i društvena zajednica. Kontinuirano se surađivalo sa srodnim udrugama. Sudjelovalo se na manifestacijama. Tijekom cijele godine putem radio emisija „Bolja strana humanost“, web stranice udruge, profilu na facebook-u, instagramu te člancima u medijima informirana je javnost s radom Udruge. Prijavljivali smo se na razne natječaje za dodjelu financijskih sredstava – Grad Križevci Koprivničko-križevačka županija, MZO, MSPM, Studenac, INA d.d.Udruzi je Odobrena Institucionalna podrška od strane  Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva 2023.-2025. – 19.299,00 € po godini. I ne manje važno, Udruzi je dodijeljena plaketa Grada Križevaca za dugogodišnji rad.”
Nakon izvješća predsjednica Tamara Premuš predstavila je program rada Udruge i Kluba “Maslačak” te financijski i operativni plan za 2023. godinu. Izvješća i planovi su nakon kratke rasprave jednoglasno usvojeni. Skupština je također donijela odluku o visini članarine za 2023. te se razgovaralo o aktivnostima za roditelje i udomitelje koje su na žalost stagnirale zbog nedostatka prostora. Na kraju je predsjednica zahvalila svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu udruge u 2022. godini.  Nakon radnog dijela uslijedilo je božićno druženje uz kolače koje su pripremili roditelji/udomitelji i uz glazbu sastava Duo mix.  

Možda vam se svidi