Održana radionica o grupnom financiranju – “Crowdfunding”

Udruga „Maslačak“ Križevci je 14. listopada 2022. održala radionicu “Crowdfunding”,  u prostoru Kozmološkog centra Udruge P.O.I.N.T. Križevci. To je bila posljednja, 12. radionica u okviru EU projekta „Budimo ruka podrške“.  Teme radionice su bile: uvod u grupno financiranje (crowdfunding), načela izrade kampanje, tehnički aspekti vođenja kampanje te grupni rad na elementima kampanje.  Radionicu je vodio Robert Pašičko, stručnjak sa puno iskustva u grupnom financiranju, kreator brojnih kampanja i jedan od pokretača Crowdfunding akademije. 

Na radionici su sudjelovali zaposlenici i osobe za zastupanje iz Udruge „Maslačak“ Križevci kao nositelj projekta, Udruge „Mali princ“ Đurđevac i OSIT Bjelovar kao partneri te Centar za mlade Križevci kao suradnici na projektu.  Sudionici su tijekom radionice dobili sliku grupnog financiranja, vidjeli primjere dobre prakse, a uz praktične vježbe te prezentacije svog rada u grupama osmislili vlastite kampanje grupnog financiranja koje se uz doradu mogu primijeniti u praksi.

Trajanje projekta je 12 mjeseci te su se kroz to vrijeme osposobili predstavnici OCD-a za prikupljanje sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažili za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Projekt se provodi s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta/objave isključiva je odgovornost Udruge „Maslačak“ Križevci.

Možda vam se svidi