Radionica “Razvoj i pružanje inovativnih inkluzivnih socijalnih usluga”

Udruga „Maslačak“ Križevci je održala trodnevnu radionicu “Razvoj i pružanje inovativnih inkluzivnih socijalnih usluga”, od 29. lipnja do 1. srpnja 2022. u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci u okviru EU projekta „Budimo ruka podrške“.  

Teme radionice su bile: inovacije u socijalnim uslugama, mapiranje potreba u zajednici, primjeri dobre prakse inovativnih usluga i strateško usmjeravanje inovativnih socijalnih usluga.  Izvoditelj radionice je bio prof. Darko Kobetić, ravnatelj Centra znanja PROFECTUS koji je eminentni stručnjak u ovom području. 

Na radionici su sudjelovali zaposlenici i volonteri iz Udruge „Maslačak“ Križevci kao nositelj projekta, Udruge „Mali princ“ Đurđevac i OSIT Bjelovar kao partneri te Centar za mlade Križevci kao suradnici na projektu. Sudionici su tijekom radionice imali konstruktivne rasprave, praktične vježbe te prezentacije svog rada u grupama kako bi što bolje razumjeli inovativne inkluzivne socijalne usluge te ih primijenili u praksi.

Podršku projektu je svojim dolaskom na radionicu pružio i gradonačelnik Mario Rajn te zaželio sudionicima ugodan boravak u Križevcima i uspješan rad. 

Trajanje projekta je 12 mjeseci te će se kroz to vrijeme osposobiti predstavnike OCD-a za prikupljanje sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažiti predstavnike OCD-a i volontere za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Projekt se provodi s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta/objave isključiva je odgovornost Udruge „Maslačak“ Križevci.

Možda vam se svidi