Radionica „Online poslovanje i organizacija rada na daljinu“

U okviru EU projekta „Budimo ruka podrške“ od 21. do 22.02.2022. godine u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci održana je radionica „Online poslovanje i organizacija rada na daljinu“ radionicu je održao gospodin Marko Horvat, mag.educ.inf.

Cilj ove dvodnevne radionice je bio kroz teoretski i praktični dio educirati i osnažiti slabije informatički pismene zaposlenike OCD-a te osobe ovlaštene za zastupanje. Polaznici su se upoznali s obradom teksta, izradom prezentacija i proračunskih tablica te su kroz praktični dio morali sami obraditi tekst, izraditi prezentaciju te tablicu. Drugi dio radionice se sastojao od rada na daljinu pomoću informacijsko-komunikacijskih tehnologija, pa su se polaznici upoznali s alatima rada na daljinu kao što su Google Meet, Zoom, Webex i MS Teams. 

Važno je napomenuti kako je ovaj projekt, uz nositelja projekta Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama „Maslačak“ Križevci, okupio i partnere iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ koje također skrbe o osobama s intelektualnim teškoćama, s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama. Suradnik na projektu je Centar za mlade Križevci. Trajanje projekta je 12 mjeseci te će se kroz to vrijeme osposobiti predstavnike OCD-a za prikupljanje   sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažiti predstavnike OCD-a i volontere za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta/objave isključiva je odgovornost Udruge „Maslačak“ Križevci.

Možda vam se svidi