Održana radionica „Strateško i operativno planiranje adekvatno za odgovor na krizne situacije“

U okviru EU projekta „Budimo ruka podrške“ od 28.02. do 02.03.2022. godine u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci održana je radionica „Strateško i operativno planiranje adekvatno za odgovor na krizne situacije“ koju je održao Darko Kobetić, prof. reh., ravnatelj Centra znanja Profectus, stručnjak iz područja razvoja kvalitete u ustanovama/organizacijama iz sektora odgoja i obrazovanja te socijalne skrbi. To je bila 4. radionica u nizu od predviđenih 12.

Cilj  je bio da se tijekom radionice, kroz praktični rad sudionika, razvijaju  petogodišnji strateški planovi i planovi implementacije za svaku organizaciju civilnog društva. Posebno se stavio naglasak na područje odgovora na krizne situacije kako bi se osigurala prilagodba organizacija civilnog društva na slučajeve visokog rizika koji mogu uzrokovati krizne situacije, a s ciljem neometanog nastavka pružanja usluga potrebnih zajednici. Teme obrađene u okviru trodnevne edukacije su bile: uloga strateškog planiranja, PESTLE analiza, analiza izazova, definiranje dugoročnih i kratkoročnih razvojnih ciljeva, definiranje aktivnosti i rezultata, operativni plan, evaluacija strateškog plana.

Po završetku edukacije svi polaznici su dobili certifikat Centra znanja PROFECTUS o stečenim kompetencijama za strateško planiranje.

Ovaj projekt je uz nositelja projekta Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama „Maslačak“ Križevci, okupio i partnere iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ koje također skrbe o osobama s intelektualnim teškoćama, s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama. Suradnik na projektu je Centar za mlade Križevci. Trajanje projekta je 12 mjeseci te će se kroz to vrijeme osposobiti predstavnike OCD-a za prikupljanje sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažiti predstavnike OCD-a i volontere za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta/objave isključiva je odgovornost Udruge „Maslačak“ Križevci.

Možda vam se svidi