Projekt – Osobna asistencija

Udruga Mali princ Đurđevac od 20. ožujka započinje s provedbom projekta “Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji” financiranom iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II”. Kroz projekt se provodi osobna asistencija odnosno potpora u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja za 10 korisnika – osoba s intelektualnim teškoćama u svrhu unapređenja kvalitete života, socijalnog uključivanja u zajednicu i sprječavanja institucionalizacije. Projekt se provodi iduća 24 mjeseca odnosno do 19. ožujka 2021.godine. Vrijednost projekta je 1.331.435,28 kn i 100% je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Partneri u projektu su Udruga Latice Koprivnica i Udruga Maslačak Križevci, a u projekt su uključene osobe s intelektualnim teškoćama članovi Udruga prijavitelja i partnera tako da se projekt provodi na području cijele Koprivničko-križevačke županije.
Kako bi 10 novozaposlenih osobnih asistenata i voditeljica projekta usvojili potrebna znanja i vještine prije samog provođenja projekta jučer je u prostorima Udruge Mali princ održana edukacija o neovisnom življenju i usluzi osobne asistencije. Osim za osobne asistente, edukacija je održana i za roditelje korisnika osobne asistencije. Provoditelj ovih edukacija bio je edukacijski tim SOIH-a na čelu sa Maricom Mirić, dopredsjednicom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

Zahvaljujući partnerstvu na ovom projektu, 6 članova Udruge “Maslačak” je dobilo osobne asistente! Za naše članove Ivanu, Matka, Renata, Vladimira, Josipu i Saru i njihove obitelji počinje novo razdoblje još kvalitetnijeg života. Hvala prijateljima iz Đurđevca što su nas prepoznali kao kvalitetne partnere za ovaj projekt te nam omogućili sudjelovanje u istom.

Asistenti 1

Asistenti 2

As 3

Asistenti 5

Asistenti 4

roditelji 1

roditelji 2

roditelji 3

Možda vam se svidi