Planinarenje na Ivanščicu

U okviru poludnevnog boravka, u petak, 9. veljače 2024. nekoliko korisnika Udruge je uz pratnju voditeljice Ivane Vukalović i vozača kombija Alena Lukinovića krenula na planinarenje po obližnjoj planini Ivanščici (1060 m nadmorske visine). Na putu do odredišta naši “planinari” su stali na prirodnom planinskom izvoru vode u mjestu Belski dol gdje su se osvježili te razgledali prirodu i i spomenik Majci Božjoj koji su izgradili hodočasnici. Nedaleko izvora nalazi se i ribogojilište obitelji Zagorec gdje se uzgaja riba pastrva stoga su izletnici i o tome razgovarali. Nakon dolaska kombijem do podnožja planine pješice su nastavili do vidikovca Stričevo koji se nalazi na samom vrhu planine, a sa kojega se pogled pruža na Ivanec i Varaždin. Pokraj Francekovog skloništa mimoišli su se i sa nekoliko drugih planinara. Nakon uživanja u prekrasnom pogledu izletnici su se uputili prema kapelici svetog Ivana Krstitelja koja je također izgrađena na vrhu Ivanščice. Nakon višesatne šetnje, obilaska i razgledavanja u popodnevnim satima su se spustili do grada Ivanca te se odmorili i ugrijali toplim napitcima u gradskoj kavani “Ivana” u samom centru grada. Nakon cjelodnevnog izleta puni dojmova, naši Maslačci su se sretno vratili kućama.