Radio emisija “Zajedno u svemu”

Predsjednica udruge Tamara Premuš bila je gošća emisije “Zajedno u svemu” na Prigorskom radiju na 96,6MHz. u četvrtak, 2. studenoga 2023. Tema razgovora su bili projekti koji se provode te brojne aktivnostima udruge i njenih članova. Predsjednica je govorila i o ulasku u Mrežu pružatelja socijalnih usluga nakon dugo vremena što je za udrugu veliko postignuće. Sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potpisan je ugovor za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka za 10 osoba što će poboljšati kvalitetu i kontinuitet usluge. Također se govorilo o socijalnoj usluzi osobne asistencije koja će se od 01.01.2024. godine financirati od strane države sredstvima EU. Za navedenu uslugu također treba ishoditi Rješenje o minimalnim uvjetima, odnosno licencu za pružatelje kako bi se ova usluga mogla pružati u Udruzi “Maslačak” Križevci”. Tijekom protekle četiri godine osobe s intelektualnim teškoćama koje su članovi udruge su uslugu dobivale putem projekata na kojima je Udruga “Maslačak” Križevci bila partner Udruzi “Mali princ” Đurđevac kao i Udruga “Latice” Koprivnica. Tim projektima se pružala usluga osobne asistencije na području Koprivničko-križevačke županije. Predsjednica udruge je najavila i neke aktivnosti koje predstoje kao što su sudjelovanje na Obrtničkom sajmu Koprivničko-križevačke županije te pripreme za Advent i Božić. Razgovor o tome koliko su “Maslačci” aktivni moglo se poslušati od 18 sati.