Održana radionica “Upravljanje ljudskim resursima i timski rad u kriznim situacijama”

Udruga „Maslačak“ Križevci je održala trodnevnu radionicu “Upravljanje ljudskim resursima i timski rad u kriznim situacijama”, od 5. do 7. listopada 2022. u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci u okviru EU projekta „Budimo ruka podrške“.  To je 11. radionica u okviru ovog projekta.  Teme radionice su bile: upravljanje ljudskim resursima, upravljanje u kriznim situacijama, timski rad, izrada plana raspodjela zadataka u udruzi, formalizacija komunikacije unutar udruge, analiza kriznih situacija i smjernice za krizne situacije.  Radionicu su vodile gospođa Branka Peurača koja je stručnjakinja u ovom području te gospođa Maja Jagar, magistra pedagogije. 

Na radionici su sudjelovali zaposlenici i volonteri iz Udruge „Maslačak“ Križevci kao nositelj projekta, Udruge „Mali princ“ Đurđevac i OSIT Bjelovar kao partneri te Centar za mlade Križevci kao suradnici na projektu.  Sudionici su tijekom radionice imali konstruktivne rasprave, praktične vježbe te prezentacije svog rada u grupama kako bi što bolje razumjeli upravljanje ljudskim resursima i kriznim situacijama te ih primijenili u praksi.

Trajanje projekta je 12 mjeseci te će se kroz to vrijeme osposobiti predstavnike OCD-a za prikupljanje sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažiti predstavnike OCD-a i volontere za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Projekt se provodi s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta/objave isključiva je odgovornost Udruge „Maslačak“ Križevci.

Možda vam se svidi