Projekt “Ruka podrške”

Nedavno je na našu adresu stigao ovjeren Ugovor o financiranju projekta “Ruka podrške” od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Za izvođenje tog projekta smo zaposlili voditeljicu Aleksandru (na pola radnog vremena) koja svakodnevno radi sa djecom i mladima s teškoćama u razvoju koja su udomljena u Domu za djecu sv. Marko Križevčanin pri Ordinarijatu križevačke eparhije.

Opći cilj projekta je: doprinijeti povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djece i mladih s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici kroz poticanje kreativnosti i zdravih stilova života.

Specifični ciljevi projekta su: 1. Upoznati djecu i mlade s teškoćama u razvoju s utjecajem fizičke aktivnosti na mentalno zdravlje i zdravlje cijelog organizma 2. Poticati djecu i mlade s teškoćama u razvoju na zdrav način života 3. Upoznati djecu i mlade s teškoćama u razvoju o dobrobitima razvrstavanja i recikliranja otpada

Projekt “Ruka podrške” provoditi se u školskoj godini 2021./2022. u partnerstvu sa Osnovnom školom Ljudevita Modeca Križevci i u suradnji sa Komunalnim poduzećem Križevci. Kroz ovaj projekt omogućiti ćemo da se djeca i mladi s teškoćama u razvoju upoznaju sa zdravim načinom života te sudjeluju u sportsko rekreativnim aktivnostima. Također ćemo upoznati djecu i mlade s teškoćama u razvoju s aktivnostima očuvanja prirode i održivog razvoja te ih poticati na njihovu primjenu.

Možda vam se svidi