Volonterska akcija sadnje u okviru projekta “Maslačak misli zeleno”

U četvrtak, 15.4.2021. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci organizirala je volontersku akciju sadnje stotinu komada grmova lovorvišnje i nekoliko stabala. Nakon obrade preostalog dijela tla posaditi će se još nekoliko stabala i ukrasnih grmova, posijati trava te postaviti klupe koje su također financirane putem projekta kao i sve sadnice. Zahvaljujući partnerstvu sa Gradom Križevcima postaviti će se i ljuljačka za djecu s teškoćama u razvoju. Postavljena je prilazna staza te napravljeno parkiralište kako bi članovi Udruge što sigurnije mogli doći na aktivnosti poludnevnog boravka. Akciji su se uz članove Udruge, osobne asistente, zaposlenike i roditelje korisnika, uključili gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, gospodin Željko Lacković, voditelj Kluba volontera u tvrtki INA Neven Pavao Poklepović, djelatnici Komunalnog poduzeća Križevci, Srednje gospodarske škole i tvrtke Pitagora. Posebno se zahvaljujemo gospođi Mariji Vragović koja koordinira akcijom sadnje od početka; od prijedloga sadnica koje će se saditi, nabave i prijevoza istih te do sadnje uz podršku Komunalnog poduzeća Križevci.
Udruga „Maslačak“ Križevci je u partnerstvu sa Gradom Križevcima i u suradnji sa Srednjom gospodarskom školom Križevci prijavila projekt „Maslačak misli zeleno“ na natječaj „Zeleni pojas“ koji je raspisala INA za 2020. godinu s ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja. Projekt je bio jedan od deset odabranih za financiranje od pristiglih 285 projekata iz cijele Hrvatske.
Projekt obuhvaća funkcionalnu i estetsku prenamjenu travnate površine u blizini prostora koji koristi Udruga „Maslačak“ Križevci u zeleni park za korisnike udruge, odnosno za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, osobe s intelektualnim teškoćama i članove njihovih obitelji te djecu iz susjedstva. Park će se urediti kao zeleno edukativno – rehabilitacijsko mjesto na kojem će djeca i mladi s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama provoditi vrijeme, rasti i razvijati se.
Zahvaljujemo svima koji su do sada na bilo koji način sudjelovali u provedbi projekta i u ovoj akciji te svima na podršci.

Pošto se u mjesecu travnju obilježava Dan Grada tako je i ova akcija u okviru aktivnosti za Dan Grada.

Možda vam se svidi