Partnerstvo na novom EU projektu

Sretni smo što je prošao još jedan projekt na kojem smo partneri čime smo i mi dali mali doprinos istome. 🙂
Naši dragi prijatelji iz Udruge “Korak dalje” Daruvar prijavili su projekt „Korakovci na usluzi“. Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza 1“. Osim Udruge “Korak dalje” Daruvar i naše Udruge u provedbi kao projektni partneri sudjeluju još i Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar i Grad Daruvar.
Projekt traje dvije godine i namijenjen je djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Cilj projekta je nastaviti pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, pomoći im u suočavanju s izazovima i osigurati da su ravnopravno uključeni u širu zajednicu. Također će se osnažiti i kapaciteti za pružanje stručnih i kvalitetnih socijalnih usluga.
U sklopu projekta se provodi psihosocijalna podrška djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima što je nastavak naših prijašnjih projekata usmjerenih djeci s teškoćama u razvoju koja su u udomiteljstvu. Na ovom projektu je dio svog radnog vremena angažirana sveučilišna prvostupnica sociologije.
Predviđena su i različita javna događanja, kako za zabavu i druženje, tako i za širenje svijesti o problemima s kojima se susreću obitelji djece s teškoćama u razvoju. Osnovne informacije o projektu:

Naziv projekta

Korakovci na usluzi – socijalno uključivanje djece s teškoćama i njihovih obitelji u zajednicu osiguravanjem kvalitetnih socijalnih usluga

Partneri u projektu

Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar

Grad Daruvar

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci

Opis projekta

Djeca s teškoćama u razvoju jedna su od najranjivijih društvenih skupina, a njihove obitelji se svakodnevno susreću s brojnim izazovima, uključujući socijalnu izolaciju i marginalizaciju. Udruga “Korak dalje” Daruvar ovim projektom djeci s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima želi pružiti sustavnu, stručnu podršku koja im nedostaje. Djeci s teškoćama u razvoju će se osigurati kontinuirana stručna psihosocijalna podrška i uključivanje u brojne aktivnosti s vršnjacima urednog razvoja. Roditeljima djece s teškoćama u razvoju će se omogućiti prilika da usvoje nova praktična saznanja kako bi se lakše i uspješnije nosili s izazovima roditeljstva i bolje uskladili svoj obiteljski i profesionalni život. Ostali članovi obitelji će biti uključeni u grupne aktivnosti s ciljem što kvalitetnijeg prihvaćanja i razvijanja odnosa prema obiteljskom članu s teškoćama u razvoju.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Cilj projekta “Korakovci na usluzi” je povećanje mogućnosti za socijalno uključivanje djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u lokalnu zajednicu. Ciljne skupine bit će obuhvaćene programima pružanja psihosocijalne podrške, fizioterapije i terapijskog jahanja.

Ukupna vrijednost projekta i iznos sufinanciranja

Projekt u vrijednosti od 1.312.305,19 HRK u cijelosti financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Razdoblje provedbe

Projekt se provodi u trajanju od dvije godine, od 27.10.2020. do 26.10.2022. godine.

Možda vam se svidi