30 godina Udruge

Udruga “Maslačak” Križevci djeluje kontinuirano već 30 godina. Osnovana je 14.09.1990. godine kao Društvo za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Prije toga djelovali smo kao podružnica Udruge Bjelovar (1970.-1990.).

30.10.1997. godine je novim Statutom (sukladno Zakonu o udrugama) prihvaćen novi naziv “Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci”. Tada je izvršena preregistracija 11.12.1997. godine. Osnivači udruge su stručnjaci defektolozi, roditelji, udomitelji i skrbnici. Danas u Udruzi imamo više roditelja djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama, a stručnjaci pomažu u radu Udruge.

18.06.2015. godine je Statutom Udruge (sukladno Zakonu o udrugama) prihvaćen novi naziv: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci, te skraćeni naziv: Udruga “Maslačak” Križevci. Preregistracija je izvršena 24.07.2015. godine Rješenjem o upisu promjena u Registar udruga.

Udruga “Maslačak” Križevci je dobrovoljna, neprofitna, humanitarna udruga građana sa socijalno-humanitarnim ciljem socijalne podrške unapređivanju kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Udruga pomaže djeci i mladim s teškoćama u razvoju, osobama s intelektualnim teškoćama te njihovim roditeljima, udomiteljima i skrbnicima. Uz intelektualne teškoće naši članovi imaju i dodatne zdravstvene teškoće kao što su: epilepsija, cerebralna paraliza, tjelesni invaliditet, slabovidnost, gluhoća, hiperaktivnost… Zbog specifičnosti stanja s našim članovima obavezno rade stručnjaci uz pomoć roditelja i volontera.

Možda vam se svidi