Hodočašća

Na blagdan Male gospe u subotu 8. rujna članovi Udruge “Maslačak” Križevci hodočastili su u svetiÅ¡te Majke Božje Bistričke treću godinu za redom. Uz članove Udruge “Maslačak” hodočastili su i članovi prijateljskih Udruga: Udruge „Latice“ iz Koprivnice, Udruge „Mali princ“ iz ĐurÄ‘evca, Udruge „Srce“ iz Svetog Ivana Zeline i Udruge „Korak dalje“ iz Daruvara. Svi zajedno prisustvovali su Svetoj misi, a nakon razgledavanja svetiÅ¡ta organizirano je zajedničko druženje u restoranu „Dobro nam doÅ¡el prijatelj“. Na blagdan svetog Marka Križevčanina 7. rujna članovi Udruge “Maslačak” sudjelovali su u procesiji te takoÄ‘er prisustvovali Svetoj misi.
Tjedan dana prije, 26. kolovoza 2018. Maslačci su prisustvovali su na Svetoj misi za osobe s invaliditetom i one koji brinu za njih te druženju u Ludbregu na poziv Udruge “LudbreÅ¡ko sunce”. Nakon mise je uslijedio ručak u Kući Sunca, a nakon njega program u kojem su sudjelovale sve udruge i pokazale svoja umijeća – “I mi to možemo-pokaži Å¡to znaÅ¡”. U Ludbregu su prisustvovali članovi udruga iz Koprivnice, ĐurÄ‘evca, ÄŒakovca, Svetog Ivana Zeline, Novog Marofa, Ivanca i Ludbrega. Ova hodočašća su bila prilika za susrete starih prijatelja i dogovore o budućim zajedničkim aktivnostima te uključivanje u vjerska dogaÄ‘anja, kao i podrÅ¡ka cijelim obiteljima.

41555922_1650606915051373_9048204179394265088_n

Čitajte i ostale članke