Predstavnice Udruge posjetile gradonačelnika grada Križevaca

Predstavnice Udruge “Maslačak” Križevci, Ivana i Nada Domitrović te Tamara PremuÅ¡ posjetile su jučer gradonačelnika kako bi ga upoznale sa sadaÅ¡njim aktivnostima te planovima koje Udruga ima u planu u narednom periodu. Udruga provodi trogodiÅ¡nji program “Poludnevni boravak” koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz koji se svakodnevno pružaju socijalne usluge osobama s intelektualnim teÅ¡koćama te je zaposlena joÅ¡ jedna stručna osoba. TakoÄ‘er se provodi projekt koji je sufinanciran od strane Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije u koji su uključeni mladi s teÅ¡koćama u razvoju, a pred potpisivanjem je i projekt kojeg će financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja koji će za ciljnu skupinu imati djecu s teÅ¡koćama u razvoju. Predsjednica Udruge Tamara PremuÅ¡ i voditeljica Kluba “Maslačak”, obje majke sa statusom roditelja njegovatelja i dugogodiÅ¡nje volonterke u Udruzi ovim posjetom su obilježile i Dan volontera. Tema razgovora je bila i humanitarna akcija Udruzi “Maslačak” pomozi da svoj kombi vozi koja traje do 19.12.2017. Do sada je kroz razne aktivnosti prikupljeno 70.000,00 kuna, očekuju se i sredstva od akcije sakupljanja čepova te donacije poslovnih subjekata, a u subotu se organizira joÅ¡ jedan humanitarni koncert od čega će sredstva takoÄ‘er biti namijenjena za kupnju kombi vozila. Koncert organizira Kršćanska adventistička crkva. Gradonačenik je rekao kako od početka podržava ovu akciju i kako se nada da će se sakupiti Å¡to viÅ¡e sredstava. U narednom razdoblju, do kraja godine, Udruga će sudjelovati na manifestacijama Advent u Križevcima, na Malom božićnom sajmu, od 15. do 17.12. članovi udruge odlaze na edukaciju u Tuhelj u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teÅ¡koćama, a održati će se i godiÅ¡nja SkupÅ¡tina. Puno je planova pred udrugom, a gradonačelnik je izrazio podrÅ¡ku od strane Grada.

Čitajte i ostale članke