Radionica o osobnoj higijeni

Jedna od najvažnijih mjera u zaštiti od pojave i širenja zaraznih bolesti (čiji se uzročnici najčešće prenose rukama i unose u ljudski organizam kapljičnim putem kroz usta, nos, sluznicu oka ili preko oštećene kože) među nama ljudima je redovito i pravilno održavanje OSOBNE HIGIJENE; koje ujedno doprinosi samopouzdanju osobe, boljim međuodnosima u grupi, te pruža osjećaj pripadnosti i sreće.

Što sve osobna higijena uključuje? Koliko često svakodnevno održavamo higijenu pojedinog dijela tijela ili cijelog tijela? Koja higijenska pravila znamo i da li ih se pridržavamo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronašli smo danas u interaktivnoj radionici o osobnoj higijeni koju nam je održala naša medicinska sestra Natali u sklopu socijalne usluge poludnevnog boravka financiranog od strane Ministrastva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Po završetku i teorijskog i praktičnog dijela radionice koja je održana u petak, 15. ožujka 2024. našim Maslačcima podijeljeni su pripremljeni letci za kućnu upotrebu.

Možda vam se svidi