Radionica o organiziranom stanovanju

U ponedjeljak 04. rujna naši roditelji i voditeljica sudjelovali su na radionici o organiziranom stanovanju koju je organizirala Udruga osoba s invaliditetom Križevci s ciljem promocije izvaninstitucionalnih usluga koju provodi Udruga “Srce” Zelina i Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj. Uvodnu riječ je održala zaposlenica Udruge “Srce” Zelina gospođa Marija Dugac, dok su preostali dio radionice vodile zaposlenice Centra Ozalj koje imaju dugogodišnjeg iskustva u razvijanju izvaninstitucionalnih usluga. Tako su kroz radionicu prikazale tijek transformacije i organizaciju usluge organiziranog stanovanja u njihovoj zajednici, a prisutni sudionici imali su prilike čuti vlastito iskustvo življenja u organiziranom stanovanju jednog korisnika. Pozitivni primjeri iz Ozlja i Sv. Ivana Zeline motivacija su nam za daljnje razvijanje izvaninstitucionalnih usluga jer osobe s invaliditetom su osobe s jednakim vrijednostima i moraju imati ista prava.