Partnerstvo na EU projektu “Zajedno smo jači”

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci je partnerska organizacija na projektu “Zajedno jači” čiji je nositelj “Srce” – Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji iz Svetog Ivana Zeline. stali partneri su Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac, SVETA ANA udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i invalidnim osobama iz Lobora i Udruga Sunce Novi Marof za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade RH u okviru instrumenta Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga sa 650.980,80 kn. Ciljevi projekta su doprinijeti razvoju i jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva te jačanju suradnje s institucijama i lokalnom zajednicom. Projekt je počeo 29.12.2014. traje do 28.12.2015., a u njemu su predviđene brojne edukacije i radionice za voditelje u udrugama, članove tijela upravljanja, roditelje i volontere. Suradnici na projektu su i Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci i Gimnazija “Ivana Zakmardija Dijankovečkog” Križevci u kojima će se održati prezentacije o volontiranju. Udruga već duže vrijeme surađuje sa udrugama iz Đurđevca i Svetog Ivana Zeline, a ovim projektom imaju priliku uspostaviti bolju suradnju i povezati se sa udrugama iz Novog Marofa i Lobora i osnažiti se.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA