Institucionalna podrška Nacionalne zaklade 01.01.2014.-31.12.2014.

Institucionalnom podrškom Nacionalne zaklade (86.945,64 kn) osigurali smo plaću (odnosno pola mjesečne  plaće) za osobu koja je zaposlena u udruzi, što nam je sada vrlo bitna stavka kako bi ta osoba mogla i nadalje ostati zaposlena i obavljati važne poslove u udruzi (knjigovodstveni i administrativni poslovi). Po projektima koji su nam do sada odobreni za 2014. godinu imamo financijskih sredstava samo za udio u plaći, tako da bi naglasak stavili na plaću. Ovom financijskom podrškom osigurali  smo sredstva za uredsko poslovanje, odnosno za pokriće troškova uredskog materijala, troškova komunikacije (telefon, mobitel, internet), bankovnih troškova, poštanskih troškova kao i održavanja fotokopirnog aparata. Osigurali smo sredstva za stručnu literaturu za vođenje knjigovodstva (RIF),, nadogradnju programa za knjigovodstvo. Za što kvalitetniji rad nabavili smo jedno prijenosno računalo kao i novi mobilni uređaj. Udruga ne posjeduje kameru pa ne možemo zabilježiti niti jedno događanje na kojem sudjelujemo ili koje organiziramo, a posjedovanje određenih snimljenih materijala u arhivi bi nam pomoglo u planiranju i realizaciji novih ideja i projekata. Potrebni su nam novi uredski ormari, jer su neki od ovih koje imamo dotrajali, a imamo i puno stvari za arhivu koje nemamo gdje odložiti, tako da smo sada nabavili nove. Zaposlena osoba i članovi Upravnog odbora sudjeluju na različitim edukacijama, kako bi se unaprijedio rad Udruge, pa su nam potrebna sredstva i za edukaciju. Web stranica koju smo imali  je bila starijeg datuma, pa smo dobivenim sredstvima napravili novu kako bi naši članovi i ostali korisnici interneta bili što kvalitetnije upoznati sa našim radom. Pokrićem ovih troškova stvorili su se preduvjeti za kontinuirani rad odnosno stabilizaciju udruge, a na taj način i preduvjeti za razvoj. Vrlo nam je važno osigurati sredstva kako bi i nadalje mogli kontinuirano, kvalitetno i pravovremeno biti na usluzi svojim članovima, te im pružiti potrebnu pomoć.

logo-n-zaklada