Građanska akcija “Bezbrižni i sigurni”

Udruga “Maslačak” Križevci kreće sa provođenjem Građanske akcije “Bezbrižni i sigurni” koja je odobrena za financiranje putem natječaja “Naš doprinos zajednici” Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah sa 13.000,00 kuna, akcija će se provoditi 15.03.2017. do  15.06.2017. Kroz akciju će se ukloniti dio stare, dotrajale ograde i zamijeniti će se novom te će se izraditi i postaviti ulazna vrata kako bi se osigurao siguran boravak članova Udruge u dvorištu kuće koju je Udruga dobila od Grada Križevaca na korištenje. Akcija će se provesti u suradnji sa Srednjom školom “Ivan Seljanec” Križevci tako što će njihovi učenici kroz stručnu praksu uz vodstvo mentora ukloniti staru i dotrajalu te postaviti novu ogradu i križevačkom firmom Metal-servis koja će donirati uslugu izrade ulaznih vrata (naplatiti će samo materijal). U provedbu akcije uključiti će se i roditelji, korisnici i volonteri.  Kroz ovu akciju ćemo također upoznati naše korisnike s prometnim znakovima te ponašanjem u prometu.

Voditeljica akcije je naša zaposlenica Martina Benjak.

Opći cilj akcije: Doprinijeti poboljšanju kvalitete života djece i madih s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici

Specifični ciljevi:

1.Osigurati siguran boravak u kući i dvorištu u kojoj će se provoditi različite aktivnosti sa članovima Udruge

2.Uključiti učenike Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci , Policijsku postaju Križevci i lokalne tvrtke u provedbu akcije

3.Uključiti volontere u provedbu akcije i informirati ih o mogućnostima osoba s invaliditetom.

Ovom akcijom ćemo riješiti veliki problem, a to je sigurnost članova. Zbog otvorenja nove ceste kroz Gundulićevu ulicu se povećao promet, što predstavlja potencijalnu opasnost za članove Udruge koji se nalaze u dvorištu. Kada se napravi ograda svi će biti bezbrižniji i sigurni.

Do sada su Udruzi odobrene dvije građanske akcije: Zelena oaza Kluba “Maslačak” i “Put ka sreći” također od strane Zaklade Zamah kroz koje se uredio vrt, posadile voćke te prilagodio ulaz u kuću i prilaz u dvorište.  U rješavanje ovog problema uključila se i firma AMWAY te je Udruzi “Maslačak” Križevci na Europskoj razini odobrila 500,00 eura također za obnovu ograde.  Građansku akciju “Bezbrižni i sigurni” financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed