Radionica o Volonterstvu

U okviru projekta „Zajedno jači“ u četvrtak  12.02.2015. godine je u knjižnici Gimanzije Ivana Zakmardija Dijankovečkog održana Radionica o volonterstvu. Ovaj projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007 – 2013 a Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci je jedan od partnera Udruzi Srce Sv. Ivan Zelina, koja je nositelj projekta.  Prezentaciju su organizirali predstavnici Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci u suradnji sa Volonterskim centrom Link Križevci, a nazočilo je 30-tak učenika Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci. Predsjednica Udruge za  pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci Tamara Premuš je predstavila projekt „Zajedno jači“ i Udrugu dok su članice Volonterskog centra Link  Andrea Katanović i Monika Miščević predstavile aktivnosti i ciljeve Volonterkog centra. Ines Kefelja i Eva Subotičanec aktivno volontiraju u Udruzi pa su  iznijele svoja osobna iskustva i stavove o volontiranju. Učenici su mogli uputiti pitanja svoja pitanja predstavnicima Udruge i Volonterskog centra Link. Cilj ovog predavanja je bio približiti učenicima Gimnazije mogućnosti volontiranja općenito, te mogućnosti volontiranja u našoj Udruzi. Važno je napomenuti kako je ovaj projekt, uz nositelja projekta iz Zagrebačke županije, okupio partnere iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Koprivničko- križevačke županije. Trajanje projekta je 12 mjeseci s ciljem rješavanja problema nejednake regionalne razvijenosti pružatelja socijalnih usluga, unapređenja suradnje javnog i nevladinog sektora, jačanja kapaciteta OCD-a kao pružatelja socijalnih usluga, doprinošenja razvoja i jačanja kapaciteta OCD-a te jačanja suradnje s institucijama i lokalnom zajednicom kroz osnaživanje zaposlenika i roditelja/voditelja OCD-a za razvoj socijalnih usluga u zajednici, educiranja organizatora volontiranja i volontera i informiranja članova lokalne zajednice o pružanju socijalnih usluga OCD-a u zajednici. Nositelj projekta je Udruga Srce a partneri na projektu su: SVETA ANA udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i invalidnim osobama,Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci, Udruga Sunce Novi Marof – za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac.

IMAG1853 DSCN2759 IMAG1857 IMAG1861