Međunarodni dan osoba s Down sindromom-predavanje

Organizirali smo predavanje u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci s ciljem da obilježimo Međunarodni dan osoba s Down sindromom. Gošće su bile Ana Ivančan prof. defektolog, stručni suradnik-savjetnik u O.Š. Ljudevita Modeca, koja nam je iznijela svoje iskustvo u radu s osobama s Down sindromom te kako život osobe s Down sindromom utječe na njegovu obitelj i okolinu, Gordana Ščetar, prof. pedagog iz O.Š. Sveti Petar Orehovec, nam je ispričala svoje iskustvo s radom s djevojčicom s Down sindromom koja je uključena u redovni obrazovni sustav, te Kristina Kranjčević dipl. defektolog, specijalistica rane intervencije u edukacijskoj rehabilitaciji je održala predavanje općenito o Down sindromu te na prikazala film o osobi s Down sindromom koja je zaposlena. Predavanju su prisustvovali roditelji osoba s Down sindromom, predstavnici udruga, institucija i zainteresirani građani. Predavanje je bilo vrlo zanimljivo i poučno, a svi prisutni su se mogli uključiti sa svojim pitanjima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tv Obločec prati sva naša događanja pa tako i ovo. U  emisiji 22.03.2014.  TV Obločec gledatelji će moći vidjeti prilog Tomislava Belušića kao je bilo na predavanju koje smo organizirali u povodu Međunarodnog dana osoba s Down sindromom. Također Radio Križevci prati sva naša događanja pa će u radijskoj emisiji “Bolja strana humanost” 25.03.2014. biti prilog ovom predavanju.